MINDFULNESS VOOR OUDERS EN OPVOEDERS

Kennismakingsworkshop Mindful parenting

Als ouder met opgroeiend kinderen staat er veel op je agenda. Je hebt heel wat ballen hoog te houden en wellicht heb je soms het gevoel dat je achter de feiten aan holt. Dan is het zoeken hoe je ontspannen kunt zijn met je kind en partner, en vaak is genieten van je gezin dan al helemaal niet meer in beeld. Wanneer je je zorgen maakt over de opvoeding van je kind speelt dit zeker. Veel ouders kennen ook de worsteling niet te voldoen als ouder, het gevoel voortdurend te kort te schieten.

Mindful Parenting biedt een andere aanpak bij opvoedingsstress. In deze workshop maak je daar kennis mee. Niet het probleemgedrag van jouw kind staat centraal, maar jij als ouder! Het gedrag van jouw kind kan weliswaar de belangrijkste bron van stress in het gezin zijn, maar de stress die het bij jou als ouder veroorzaakt en hoe jij daar mee omgaat, is waarmee we werken.

In deze workshop leer je bewust te kijken naar wat belangrijk is voor jou en je kind. Je leert stil te staan en te handelen vanuit voor jou belangrijke waarden. Met Mindful parenting krijg je meer rust en kwaliteit in je relatie met je kind en dit maakt dat het dagelijks leven met je gezin rijker wordt.

De workshop is interactief en bestaat uit een lezing en praktische oefeningen die je thuis gemakkelijk kunt toepassen. Wil je meer? Eind februari 2019 start er een acht-weekse training Mindful parenting.

Titel: Kennismakingsworkshop Mindful parenting

Data: Dinsdag 15 januari 2020

Tijden: 19.30 - 21.30 uur

Locatie: Schapenzandweg 12 te Diepenveen

Trainer:  Veroni Nij Bijvank 

Investering:   € 15,- Inclusief mede opvoeder, zoals partner, opa/oma of oppas.

Kleding:  gemakkelijk zittende kleding wordt aanbevolen.


Cursus Mindful parenting

Soms is het behoorlijk zoeken als ouder zijnde. In een gezin met opgroeiende kinderen staat er vaak veel op de agenda. Soms voelt het alsof je achter de feiten aan het hollen bent in plaats van dat je geniet van wat je doet met je kind, je gezin of partner. In deze prachtige training voor ouders/verzorgers, leer je bewust te worden wat belangrijk is voor jou en je kind. Je leert hier naar kijken, bij stil te staan en te handelen vanuit voor jou belangrijke waarden. Het geeft meer rust en kwaliteit in de relatie met je kinderen in plaats van strijd en conflict. De Mindfulness vaardigheden maken het dagelijks leven met je kinderen rijker en verbindend.

Wat biedt Mindfulness voor Ouders en Opvoeders?

• Handvatten om met opmerkzaamheid, aandachtig en zonder oordeel aanwezig te zijn

• Meer rust en harmonie in de relatie met je kinderen

• Inzicht in wat jij belangrijk vindt als opvoeder

• Met compassie kijken naar van het gedrag van je kind

• Leren vertrouwen op jouw waarden als richtlijn voor de opvoeding.

• Omgaan met gevoelens zoals schuld, boosheid, zorg, verdriet, angst en onmacht in de opvoeding.

• Mindfulness-oefeningen voor jezelf en je kinderen.

Titel: Mindful parenting

Data: 8 bijeenkomsten, woensdagavond 29 januari - 1 april 2020

Tijden: 19.45 - 22.00 uur

Locatie: Schapenzandweg 12 Diepenveen

Investering: 410 euro. inclusief stilte-ochtend en cursusmateriaal.

Trainers: Veroni Nij  Bijvank 

Groepsgrootte: max. 8 personen

Cursusmateriaal: mp3 bestanden en werkboek